26. huhtikuuta 2013

Kortteja & Kylttejä

Tässä muutama vuosi sitten olin veljen kanssa Lontoossa ja siellä löysin yhden kaupan missä myytiin kaiken maailman erilaisia peltikylttejä ja kortteja myös. Tykästyin erityisesti näihin vanhan näköisiin retro painatuksiin. Ne ovat tosi makeita. Kodin Anttilasta ostin kehykset ja laitoin kortit siihen ja sitten peltikyltteineen keittiöön/ruokailutilaan seinälle.
 
 


25. huhtikuuta 2013

Mars kirjat.

Moikka taas kaikille!

Kirjoitin tässä aikaisemmin scifi kirjoista ja mm. Burroughsin kirjoista.
Tarzan kirjat ja leffat kaikki tuntee. 

 


Kerroin myös että hän on kirjoittanut Mars-kirjasarjaa, Venus-kirjasarjaa, ja Pellucidar-kirjasarjaa.
Netistä löysin tietoa että hän on myös kirjoittanut ns. The Caspak Novels ( The Land That time forgot, The People That time forgot ja Out of Time´s Abyss) jotka mm. kertoo unohdetusta mantereesta nimeltään Caprona ja Boven Tylerista ja hänen seikkailuksistaan. Ja aika tällä mantereella on jonkinlaisessa esihistoriallisessa ajassa.

The Moon Trilogy (The Moon Maid, The Moon Men ja The Red Hawk. Joka on osa The Moon Men kirjasta).  Kuussa on ihmiskunnalta piilossa oleva maailma missä on lentäviä naisia, isoja kaupunkeja, puolihmismaisia monstereita jne. Barsoom (Mars- kirjat) nivoutuu tämän kirjasarjan kanssa myös.

The Mucker Novels, The Apache Novels, Western Novels ja Stories of Adventure, Mystery and Romance kuuluu hänen repertoaariin myös.

Aikaisemmin kerroin myös että Into kustannusyhtiö on uudelleen julkaisut Mars-kirja nimellä John Carter.

Nyt minulla on jo neljä ensimmäistä kirjaa tästä sarjasta ja on tarkoitus hankkia kaikki kirjat jos vaan Into jaksaa julkaista ne.
 

16. huhtikuuta 2013

Ryijy ja taulu.

Ennen vanhaan piti kaikilla olla ryijy tai poppana seinällä, tai yleensä joku seinävaate. Muoti muuttui ja ei minun ikäpolvi sitten kyllä kun muutti omaan kotiin (lue vuokra) halunnut mitään rättejä seinälle enään kun oli niin vanhaikaista mummo tyylistä.
Mutta tässä  iässä tuo halu muuttui, kai sitä sitten itse on vanha. Vaari/Ukki tai sentyylistä en kyllä vielä ole :(

No kuitenkin, Kun tämä ryijy oli myytävän Huutonetissä niin oli kyllä "taas pakko" pistää tarjous menemään ja onneksi sain sen.


Tämä ryijy sopii olohuoneen seinälle aika hemmetin hyvin minun mielestä.




Sitten tämä taulu. Taulun on maalannut A. Stenvall. En tiedä onko mikään tunnettu maalari, ei varmaan ole mutta jos joku tuntee/tietää hänet niin laittakaa tietoa minulle. Ostin sen Helsingin/Malmin torilta taulumyyjältä ja oli kyllä halpa. Ei maksanut kuin 30 egee. On ihan sellainen tyypillinen suomalainen maisema, koivu, järvi, metsää ja soutuvene. Neitokainen vain puuttuu kuvasta, harmi!

14. huhtikuuta 2013

Kesähuone.

Kesällä 2012 aloitin tuon meidän pihalla olevan kesäkatoksen muuttamisen. Oli aina niin kylmä ja tuulinen eikä pitänyt tuo kattokangas enään sadetta. No, muutenkin viime kesä oli ihan takapuolesta.
Ei niitä lämpimiä päiviä kovin monta kyllä ollut.

Nyt tämä kesä joutuu kyllä taas tekemään siihen jotain. Alku talvesta katto romahti alas kun en huomannut että oli paljon lunta tullut siihen takaosaan katolla, vaikka yritin koko ajan katsoa ettei ole paljon ja aina harjalla otin lumet pois.



Tällä tavalla olen talveksi suojannut meidän kesähuoneen.

















Katon romahtamisen takia jouduin väliaikaiseksi kakkosnelosilla tukemaan katon. Nuo ohuet metalliset kattoristikkotuet taipuivat ihan solmuun ja jouduin väkisin vääntämään ne takaisin suoriksi ja sitten tukemaan tuolla tavalla. Saa katsoa nyt mitä keksin miten tuota sitten korjaillaan. Kunhan nyt tämä älytön talvi loppuisi.


Tässä tulee muutama kuva mitä olin viime keväällä ja kesällä tehnyt. 


Nämä puiset puutarhakalusteet halusin maalata kirkkailla väreillä niin kuin puutarhakalusteet ennen vanhaan olivat ja Miranolin maalilla että saavat hyvän ja lujan pinnan joka kiiltää.
Oli kyllä aika kova homma tuo maalaaminen.



Klaffituolit on maalattu punaiseksi, Käsinojalliset tuolit siniseksi.
Pöydän maalasin keltaiseksi ja sohvan vihreäksi.

 
 
Sitten keksin että laitan takaseinän umpeen.
Seinää varten kävin Bauhausista ostamassa aitaelementtejä jotka laitoin pystyyn kiinni ja keskellä pienemmän jonka vielä jouduin pienentämään ja siihen keskelle laitoin vanhan ikkunan.
 
 
No, sitten rupesi ruokahalu kasvamaan ja laitoin vielä molemmille puolille sivuille
 yhdet elementit. Sisäosan maalasin valkoseksi Miranolilla. Ulkopuolen (joka nyt ei tässä näy) vedin ruskealla puunsuoja-aineella. Vanhat puiset pihalaatat kunnostin puunsuoja-aineella, ruskealla ja valkoisella.


Sitten vielä tuli Huutonetistä hankittua erinnäisiä peltisiä kylttejä jotka ruuvasin seinälle koristeeksi.