14. huhtikuuta 2013

Kesähuone.

Kesällä 2012 aloitin tuon meidän pihalla olevan kesäkatoksen muuttamisen. Oli aina niin kylmä ja tuulinen eikä pitänyt tuo kattokangas enään sadetta. No, muutenkin viime kesä oli ihan takapuolesta.
Ei niitä lämpimiä päiviä kovin monta kyllä ollut.

Nyt tämä kesä joutuu kyllä taas tekemään siihen jotain. Alku talvesta katto romahti alas kun en huomannut että oli paljon lunta tullut siihen takaosaan katolla, vaikka yritin koko ajan katsoa ettei ole paljon ja aina harjalla otin lumet pois.



Tällä tavalla olen talveksi suojannut meidän kesähuoneen.

















Katon romahtamisen takia jouduin väliaikaiseksi kakkosnelosilla tukemaan katon. Nuo ohuet metalliset kattoristikkotuet taipuivat ihan solmuun ja jouduin väkisin vääntämään ne takaisin suoriksi ja sitten tukemaan tuolla tavalla. Saa katsoa nyt mitä keksin miten tuota sitten korjaillaan. Kunhan nyt tämä älytön talvi loppuisi.


Tässä tulee muutama kuva mitä olin viime keväällä ja kesällä tehnyt. 


Nämä puiset puutarhakalusteet halusin maalata kirkkailla väreillä niin kuin puutarhakalusteet ennen vanhaan olivat ja Miranolin maalilla että saavat hyvän ja lujan pinnan joka kiiltää.
Oli kyllä aika kova homma tuo maalaaminen.



Klaffituolit on maalattu punaiseksi, Käsinojalliset tuolit siniseksi.
Pöydän maalasin keltaiseksi ja sohvan vihreäksi.

 
 
Sitten keksin että laitan takaseinän umpeen.
Seinää varten kävin Bauhausista ostamassa aitaelementtejä jotka laitoin pystyyn kiinni ja keskellä pienemmän jonka vielä jouduin pienentämään ja siihen keskelle laitoin vanhan ikkunan.
 
 
No, sitten rupesi ruokahalu kasvamaan ja laitoin vielä molemmille puolille sivuille
 yhdet elementit. Sisäosan maalasin valkoseksi Miranolilla. Ulkopuolen (joka nyt ei tässä näy) vedin ruskealla puunsuoja-aineella. Vanhat puiset pihalaatat kunnostin puunsuoja-aineella, ruskealla ja valkoisella.


Sitten vielä tuli Huutonetistä hankittua erinnäisiä peltisiä kylttejä jotka ruuvasin seinälle koristeeksi.


1 kommentti: