14. elokuuta 2014

Pientä pintaremonttia vaativaa!

Huom! Obs! Huom! Obs!

Pientä lisäystä tälle kirjoitukselle. Hyvät lukijat, lukekaa blogikirjoituksen lopulla. Siellä on myös muutama kuvakin lisätty.


Moikka kaikille!

On mennyt reilusti aikaa kun viimeks kirjoitin jotain tänne. Syy siihen yksinkertaisesti on että ei ole ollut mitään kirjoitettavaa, ( tai en ainakaan keksinyt mitään) mutta nyt olisi jotain mitä ajattelin jakaa teidän kanssa.

Olin jo pitkään katsonut meidän keittiön pöytää että jotain pitäisi sille tehdä kun oli mennyt aika pahaan kuntoon tässä neljän vuoden aikana. No, pöytä, (joka oli 50-luvun mallinen), oli Vantaan kierrätyskeskuksesta hankittu ja jos muistan oikein niin maksoin siitä joku 10-20€ silloin.
Tuolit sitten. Neljä tuolia ovat vaimoni isän jäämistöä. Ovat meillä olleet ulkovarastossa parisen vuotta.
Ja sitten neljä jakkaraa jotka ovat jonkun koulun ruokalan entisiä. Ne hion ja maalaan myös.

Nyt sitten sain vihdoin kipinän ruveta kunnostamaan ne ja samalla nauttia hyvästä lämpimästä kesästä!
Ulkona pihalla sitten rupesin hiomaan ja putsaamaan ja maalaamaan ne.Tämän näköiset tuolit ovat alkuperäis asussaan.
Aika huonossa kunnossa niin kuin kuvissa näkyy.

Ei sitten muuta kun hiekkapaperia käteen ja hiomaan maalit ja ruoste pois ja puinen istuinosa koneella hiomaan vanhat lakat pois. Sitten pensseli käteen ja maalaamaan Miranol maalilla osat.
Metallinen tuoli osa mustalla Miranolilla ja puinen istuin osa valkoisella Miranolilla. Pari maalikertaa metalliosille ja kolme kertaa istuinosaa niin että kestää. Olen jo vissiin sanonut täällä aikaisemmin että Miranol on maailman paras maali! Hah!
Niin ja uudet muoviset kumitassut tuolin jalkojen päähän.
 Ja tässä on nyt sitten tulos, aika hieno jos saa itse kehua  :)Ja sitten jakkarat. Siinä myös aika huonoon kuntoon menneet. Ei muuta kun hiomaan ja putsaamaan ja maalaamaan.

Ja maali tietenkin sama Miranol ja väritkin samat.
Ja tämän näköinen sitten jakkara on.


Sitten ruokapöytä.Se myös on samaa teemaa. Elikkä jalkaosa on mustalla Miranolilla ja pöytälevy valkoisella Miranolilla. Mutta siinä olikin kova hionta pöytälevyn kanssa kun olin venelakalla sen lakannut silloin heti kun olin sen kierrätyskeskuksesta ostanut. Mutta ei se venelakkakaan kestä monen vuoden kulutusta. En valitettavasti älynyt ottaa kuvan pöydästä ennen kuin rupesin hiomaan ja maalailemaan. Ainoa kuva ennen, on keskipidennys palasta kun se oli jo hiottu mutta kuitenkin ennen maalaamista.Sitten oli ensimmäinen maalikerros kuivunut mutta pinta täynnä koivun siemeniä ja pikkukärpäsiä ja muuta roskaa. Mutta ei hätää kun kuitenkin pitää hioa välissä ennen kuin seuraavaa maalikerrosta penslataan.
Tässä sitten jalkaosakin jo maalattu ja pöytälevyn kolmaskin kerros maalattu ja kuivunut. Jalkojen alle vielä pyöreät filttitassut alle niin ei revi mattoa tai tee maalinjälkiä. Vaikka maali on kuivunut niin menee vielä muutama viikko ennen kuin maali on todella kovettunut kunnolla.
Tässä sitten ruokapöytä, tuolit ja jakkarat tuotu sisään. Pöytä on nyt keski levennysosalla laitettu jonka maalasin mustaksi jotta olisi pikkasen erilaisempi silloin kun on monta ruokailijaa.Ja tässä niin sanottu normaalissa tilassa.


Itse olen ainakin tyytyväinen tähän tulokseen.Tässäpä tämä juttu sitten oli. Heippa vaan kaikille!


PS. Niin ja mattokin on pestynä  :)

 
Tässä tulee tämä lisäys tälle blogikirjoitukselle!

Katselin kesällä Ruotsin tv:tä ja ohjelmaa "Sommar med Ernst".Ohjelmassa Ernst teki kahdesta vanhasta pinnatuoleista penkin ulos. Siitä sain itse idean.
Sain huudettua Huuto.netistä kaksi tuolia jotka rupesin putsaamaan ja muuttamaan.Kävin myös Bauhausissa ja ostin sieltä ison liimapuu levyn. Maalina käytin tietysti minun mielimaalia Miranol.
Ei muuta kun hommiin ja tekemään ainutlaatuisen penkin keittiöön.
Ernst teki omassa ohjelmassa sen penkin niin että laittoi pinnatuolit istuimet vastakkain niin että selkänojat tulivat päätyihin ja levyn siihen väliin. Minä tein omani tällä tavalla kuin kuvassa näkyy. Levy muotoiltu samalla tavalla kuin alkuperäiset istuinosat. Maalausteema sama kun ruokapöytä kun se on levitettynä keskipalan kanssa.No sitten seuraava istuin.

Kun tässä tämän vuoden toukokuussa tulin mofaksi niin pitäähän tyttären pojalla olla oma istuin täällä myös kun tulee kylään.

Tämän syöttötuolin sain hankittua myös Huuto.netistä ja tosi
edullisella hinnalla.

Tuoli hyvässä kunnossa, liimaukset ok. Hiekkapaperi käteen vaan ja hiomaan vanha valkoinen maali pois ja sitten uudet maalaukset. Ja tietysti värit teeman kanssa samat.Mumi saa sitten tehdä ja ommella joku pehmuste siihen istuimelle vielä.

Tässä tämä lisäys tällä kertaa sitten oli.

5 kommenttia:

 1. Hej, en fråga, köpte just likadana stolar som du verkar ha restaurera, svarta stolarna med läder sits och ryggstöd, var hittade du passande gummitassar? Måst byta mina iom att de är så slitna och söndriga.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hej!
   Tassarna bytte jag. Hittade passande i Bauhaus.

   Poista
 2. Hej. En fråga, har du förnyat gummitassarna på de svarta stolarna med läder ryggstöd också. I såfall varifrån hittade du passande tassar. Håller själv på att restaurera ett par stycken. -Robert

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hej!
   Tassarna bytte jag. Hittade passande i Bauhaus. Men liknande tassar finns nog i t.ex K-Rauta också eller i andra järnaffärer. Finns sådana som man trär på eller så att de passa in i röret. runda eller fyrkantiga. Är gjorda av plast nu mera.

   Poista
  2. Tack för tipset, måst ta en sväng och kolla.

   Poista