22. helmikuuta 2013

Scifi ja Kosmos 2

No niin, mihinköhän jäin eilen? Ai niin, San Marco sateliitteihin! No joo tykkäsin ja tykkään edelleenkin lukea kaikenlaisia kirjoja avaruudesta ja Science Fiction-kirjoja. Tuli tässä mieleen yks scifi kirja, nyt en kyl muista kenen kirjoittama se oli, niin siinä leikittiin semmosilla ajatuksilla kuin että esim ihminen kun hän syö niin yleensä on kivaa syödä yhdessä ja se on sellainen sosiaalinen tapahtuma. Mutta kun käyt vessassa niin et sä kyl kimpassa siellä tarpeet ole tekemässä. Tässä kirjassa oli sillee et oltiin jossain kaukana vieraalla planeetalla ja siellä olevat ihmisen kaltaiset humanoideilla oli tapana käydä juuri tarpeet tekemään julkisesti ja sillai porukalla ja se oli hyvin sosiaalinen tapahtuma. Syöminen sitten oli sellainen tosi hävettävä asia kun joudut siinä vielä avaamaan suuta saadaksesi sen ruoan sisääsi niin huh, sitä ei kyllä voinut sitten millään tehdä muulla tavalla kun omassa pienessä kopperossa tehdä. Scifi kirjat ovat todella mielenkiintoisia ja jännittäviäkin.
Tai no, näin minä nyt ainakin tykkään niistä!



Tässä kuvassa nyt vain kolme kirjaa esimerkkinä mistä pidän. Kotona on vielä lisää ja tietenkin kirjasto lainauksilla luettu paljonkin.


Tässä pari kirjaa jotka kertovat avaruuden valloituksesta ja ensimmäiset astronauteista ja kosmonauteista ja aluksista ja raketeista.


Tämän vanhan sarjakuva lehden löysin aikoinaan Hesan Kirstinkadun divarista 70-luvulla.
Sitä piti tosi vanha mummo ja se divari oli aivan tosi täynnä lehtiä ja kirjoja, oli semmonen pieni kivijalka putiikki.




Vasemmanpuoleinen kirja on vuodelta 1971 ja oikeanpuoleinen kirja on venäjänkielinen ja siinä on paljon hyviä kuvia, sen ostin Moskovan reissulla yhdestä kirjakaupasta.


Sitten, täytyyhän Star Wars ja Star Trek fanilla olla siihen liittyviä kirjojakin tottakai!





Sitten mennään Edgar Rice Burroughseen. Hänet kaikki tuntevat siitä että kirjoitti Tarzan kirjat. Mutta kuinka moni tietää että hän on myös kirjoittanut Mars sarjaa, Venus sarjaa ja Pellucidar sarjaa.

Lainaus Wikipediasta:
Mars-sarjan päähenkilö on John Carter, entinen etelävaltion ratsuväkikapteeni ja suuri sankari. Arizonalaisessa luolassa intiaanien surmaaman ystävänsä ruumiin vieressä hän irtautuu ruumiistaan ja siirtyy avaruuden poikki Marsiin eli sen omalla kielellä Barsoomiin. Marsin pienemmän painovoiman vuoksi hänen voimansa tekee hänestä nopeasti arvostetun. Kovan taistelun jälkeen hän voittaa omakseen Heliumin jeddakin eli keisarin tyttären Dejah Thorisin. Burroughsin kerrontaa pidetään vetävänä, ja hänen Mars-kirjoihin luomansa taistelukohtausten mallit vaikuttavat yhä.

Kirjat ovat: Marsin sankari
, Marsin jumalat, Marsin sotavaltias, Marsin neito, Marsin ritarit, Marsin nero, Marsin urho, Marsin miekat, Marsin robotit, Marsin ihmeitä ja Marsin jätti.

Lainaus Wikipediasta:  
Venus-sarja: Päähenkilönä on avaruusaluksella Venukseen matkannut telepaatti Carson Napier,
jota voidaan pitää heikoimpana Burroughsin sankarihahmoista. 
 
Kirjat ovat: Venus-tähden kantakansa, Venus-tähden prinsessa, Venus-tähden sankari
Suomentamatta ovat:Escape on Venus ja Wizard of Venus.

Lainaus Wikipediasta:   
Pellucidar on maailma Maapallon sisällä. Pääsankarit ovat David Innes ja Abner Perry, jotka porautuvat maan sisään erityisellä kaira-aluksella etsiäkseen hiili- ja malmiesiintymiä mutta päätyvätkin Pellucidariin. He ovat enemmän päättäväisiä etsijöitä kuin varsinaisia sankareita. Innesistä tulee Pellucidarin keisari, Perry on sivilisaation rakentaja. Toisen osan lopussa rakennetaan jo rautatietä, kolmannessa kohdataan jo musketin tuntevia merirosvoja, korsarilaisia. Neljännessä korsarilaisten vankina ollut Innes palaa Tarzanin ja tämän ystävien avulla Sarimaahan.

Kirjat ovat:  Maan uumenissa, Ikuisen päivän maa, Kuninkaan poika, Tarzan maan uumenissa,  
Back to the stone age, The land of terror ja Savage Pellucidar.




Vasemmanpuoleinen kirja on Marsin sotavaltias ja on julkaistu vuonna 1941 ja okeanpuoleinen, Marsin sankari, vuonna 1974.

















Tässä on taas vasemmalla Pellucidar kirja joka on julkaistu vuonna 1977.
Venus-tähden sankari on julkaistu vuonna 1953.
















Tässä on vasemmanpuoleinen Marsin sankari on julkaistu vuonna 1974 ja oikeanpuoleinen on into kustantamo ottanut julkaistavaksi nyt vuonna 2012.
(vihdoinkin!)









Ja nyt näistä kirjoista päästään sitten jo elokuviin, Videokasetit, DVD ja Blu-ray Disc eli BD.
Scifi leffoja taitaa meillä olla noin 350 kpl tällä hetkellä. Star Wars ja Star Trek nyt tietenkin pitää olla mutta sitten monia monia muitakin. Tässä tulee ihan muutamia kuvia näitä leffoja näyttäväksi tässä.




Ensimmäinen leffa on tietenkin tässä Disneyn John Carter ja tottakai se pitää olla 3D versiona. Tämä leffa oli disneylle floppi mutta minä pidin tästä leffasta tosi paljon ja toivon että siitä tehtäisi jatko-osia.


 Jatkuu...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti