23. helmikuuta 2013

Scifi ja Kosmos 3

Eilen jäin siihen John Carter leffaan, jatketaan nyt siitä sitten. Tuossa ensimmäisessä Scifi ja Kosmos osiossa kerroin kun pikkupoikana olin ollut "Rymden kallar" telkkari ohjelmassa mukana. Laitoin sähköpostikyselyn Ylen ruotsinkielinen puoli siitä ohjelmasta kun ei löytynyt heidän arkistosta mitään tietoa eikä Ylen Areena puoleltakaan. Sain kivan vastauksen että heiltä löytyy muutama osa siitä ohjelmasta ja yrittävät etsiä minulle se osa juuri missä olin mukana, saa nähdä löytyykö!

Kerroin tuossa aikaisemmin myös että noita scifi leffoja on noin 350 kpl, kaikkien muitten leffojen lisäksi, tuossa on kuva hyllyn osasta missä ne ovat.


Joidenkin mielestä tämä leffaharrastus ja scifileffat on tyhmää ja rahan haaskausta mutta mielummin minä laitan rahat tähän kun esim tupakkaan tai viinaan ja olen kännissä joka viikonloppu.
Mikä sen parempaa kun hyvä leffa ja esim pizza nenän edessä! Ah!  ;)



Tässä muutama kuva erikoisista leffakoteloista:





Tähän seuraavaksi tulee sitten ihan vain "muutama" kuva hyvistä scifileffoista ja sarjoista mistä pidän!



Star Wars leffat nyt pitää olla tietenkin ja tässä on kolmea eri versiota erikoisversioita, heh!
Eka on videokasetteja sisältävä laatikko kolmesta leffasta, IV, V ja VI. Toinen laatikko samat osat mutta DVD versiona ja sitten viimeinen laatikko Blu-ray version ja siinä on kaikki I-VI:seen.
"Luke, I´m your father",  "You don´t know of the power of the dark side", "May the force be with you" jne jne.





Toiset "must" leffat ovat Star Trek. "To boldly go where no man has gone before",  "Live long and prosper" , "Scotty, beam me up", "Resistance is futile", "Make it so". Nämä sanonnat löytyy Star Trek sarjoista ja leffoista.
Tässä kuvassa on vain BD versiona kuusi ekaa leffaa ja sitten Star Trek leffa numero 11. Ja yes yes yes, tänä vuonna toukokuussa tulee vihdoinkin uusi Star Trek leffa! Sitä pitää leffateatteriin kyllä mennä sitten katsomaan.



Star Wreck on hieno parodia Trekistä ja sitä paitsi se on suomalainen niinkuin Iron Sky leffa.





Kuka muistaa kulttisarjaa Myrskylinnut? Thunderbirds oli kyllä niin hemmetin hyvin tehty silloin 60-luvalla. Lankaohjatut nuket ja kaikki ne erikoiset ajoneuvot ja raketit ja aina kun oli lähikuvia niin oli oikeat ihmiskädet kuvassa (joka nyt vasta tässä iässä huomattu) , ei silloin kunniitä pikkupoikana telkkarista katteli.



                                                                       







                                                                           Tämän figuurin ostin Kukunorista yli viisi vuotta sitten.

























Toinen hyvä sarja joka tuli telkkarista oli 70-luvulla Avaruusasema Alpha. Sitävastoin tässä vasemmalla oleva mustavalkoinen telkkarisarja Flash Gordon en kyllä muista että olisi Suomen telkkarista tullut.





Taisteluplanetta Galactican kyllä muistan hyvin 70-80-luvulta. Ainoa juttu joka pikkasen häiritsi siinä oli kun isäpappa Cartwright Bonanzasta oli siinä pomona.Uudempi Galactica sarja oli hyvä myös. Kaikkia sarjan kausia ei saanut täältä Suomesta niin oli pakko ostaa ne Lontoosta ja jatkosarja, Capricorn myös.

 

 

 
 
 
 
 
Babylon 5, erittäin hieno sarja. Vahinko vaan että siitä jatkosarja Crusade jäi torsoksi.
 
 
 
 
Stargate tietenkin pitää olla kokoelmassa myös. Ihan kaikkia kausia ei minulla vielä ole mutta kokoajan "collection" karttuu. Myös jatkosarjojen kaikki kaudet pitää saada tottakai.
Eka DVD on alkuperäinen leffa joka tuli ensin.
 


















Nyt on pakko taas lopettaa ja blogikirjoittelu jatkuu tästä vielä, katsellaan milloin jaksan jatkaa kun "hiihtolomakin" loppui.

3 kommenttia:

  1. Voi juku, sulla on aikas hyvä kokoelma!
    Omat lempparini löytyy tuosta Galactica-osiosta, jäin siihen pahasti koukkuun ja onneksi veljeltä löytyi kaikki tuotantokaudet, tuo Caprica ja Capricorn tosin puuttuu, ehkä ne pitää vielä metsästää... Oon yrittänyt Youtubesta kattella tuota Battlestar Galactica: Blood and chrome -sarjaa, sekin vaikuttaa jännältä, oletko käynyt katsomassa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole vielä katellut sitä. Täytyy katsastella sitä. Mahtaisko saada DVD:nä jostain?

      Poista
    2. En ole dvd-versiota etsinyt, mutta jos satut löytämään niin kerro! Mulla jostain syystä tuo YouTube tökkii ja katsominen on hieman työlästä...

      Poista