9. elokuuta 2013

Joulukoriste

Unohdin kertoa näistä joulukoristeista mitkä ostin Lontoon matkalla. Ei voinut näitäkään olla ostamatta. Harrodsilla oli joulu-osasto joka oli aivan mahtava ja sitten löydettiin ihan sattumalta The Christmas Shop Hay´s Galleriassa, Tooley Streetillä. Molemmissa olisi ollut vaikka mitä ostettavaa jos vaan olisi ollut rahaa ja tilaa matkalaukussa. Keräilen joulukoristeita myös ja varsinkin pidän vanhoista lasisista kuusenkoristeista. Meidän kuusessa ei kyllä ole muovisia koreisteita muuta kuin kuusenvalot. Pitää olla joko lasiset tai sitten puiset.



Tässä pari kuvaa joulu-2012 kuusesta näin loppukesällä. Ei nyt sitä että odotan innolla joulua ja tulevaa talvea. Kaikkea muuta! Inhoan talvea, varsinkin nyt näitä kolmea viimeistä talvea. On ollut tosi ärsyttävää kun lunta vaan on tullut ja tullut ja tullut ja tullut ja... Ja sitten kun se talvi on kestänyt puolet vuodesta se vasta ärsyttävää onkin ollut, yäk! Sillee sopivasti lunta siinä joulun tienoille ja sitten saisi jo lähteä sulamaan maaliskuussa niin olisi hyvä. Joulu on tietenkin kiva kun saa koristella kaikenlaisilla joulukoristeilla kämppää. Silloin kun tytöt olivat pieniä niin minulla oli tapa aloittaa koristelu 23 päivä joulukuuta ja tuoda kuusi sisään. Sitten kun tytöt olivat jo nukkumassa niin aloitin kuusen koristelun ja laitoin kaiken valmiiksi ja muutama lahja kuusen alle odottamaan jouluaattoa ja sitten aattona joulupukki toi loput lahjat.
No se siitä, Tässä on nyt nämä koristeet mitä Lontoosta ostin. Ensimmäinen kuva on kuusenkoriste jonka ostin Harrodsista ja on lasia (tietenkin). On 20 cm korkea,








Tällainen makee joulupukki jolla on roikkuvat jalat hyllyn reunalla ostin The Christmas Shopista.










The Christmas Shopista on myös tämä "Pähkinäsärkijä".
Tämä on 47 cm korkea. Pähkinäsärkijät (Nutcracker) ovat erittäin suosittuja joulukoristeita Englannissa ja varsinkin Saksassa (Nussknacker).

Pähkinänsärkijä on Pjotr Tšaikovskin säveltämä balettiteos. Baletin tarinan kirjoitti E. T. A. Hoffmann vuonna 1816. Tšaikovski sävelsi balettinsa Alexandre Dumas vanhemman mukaelmaan tästä tarinasta. Pähkinänsärkijän tapahtumat sijoittuvat jouluyöhön, ja siksi sitä esitetään erityisesti joulunajan ohjelmistoissa.

Baletti kertoo pienestä Klaara-tytöstä ja tämän unesta. Klaara saa joululahjaksi herra Drosselmeieriltä puisen pähkinänsärkijänuken, josta hän näkee unta. Yöllä hän herää ja joutuu suurten hiirien hyökkäyksen kohteeksi, jolloin Pähkinänsärkijä herää eloon ja puolustaa Klaaraa. Hiirikuningas tappaa Pähkinänsärkijän, mutta Klaaran kyyneleet herättävät sen henkiin. Pähkinäsärkijä muuttuu prinssiksi, joka vie Klaaran Makeishaltijattaren maahan. Siellä maan asukkaat esittävät vieraille erilaisia tansseja, kunnes Klaara herää joulukuusen alla pähkinänsärkijä sylissään. Klaara tunnetaan myös nimellä Maria. (Lainaus Wikipedialta)










2 kommenttia:

  1. Olet kyllä oikeassa, lasiset joulukoristeet ovat ne ainoat ja oikeat! Niissä on sitä vanhanajanfiilistä ja aitoa tunnelmaa. Hienoja koristeita olet löytänyt! P.S. Kiva blogi myös

    VastaaPoista