21. toukokuuta 2013

Kesähuone 2

Eilen aloitin meidän kesähuoneen korjauksen kun katto oli romahtanut osittain talvella ja jouduin kakkosnelosilla sitä tukemaan talven yli (katso "Kesähuone" teksti).

Rauhallisesti vähän kerrallaan teen korjauksen kun en jaksa hosua ja tehdä kaikkia kerrallaan. Kesti kyllä koko talven miettiä millä tavalla teen ja mitä teen. Vessalla kun istut niin se on kyllä hyvä "mietintämyssy" :)  Siellä voit rauhassa miettiä ja pyöritellä erilaisia ajatuksia millä tavalla sen voisi tehdä, heh!

Tässä muutama kuva miten katon tukitangot taittuivat melkei poikki kun menivät kasaan ja kun sitten väkisin väänsin katon ylös takaisin että sain nuo kakkosneloset alle tukemaan. Nämä tuet ei kyllä kovin tukevia näytä olevan. Läpimitaltaan ovat semmoset 2x2 centtimetriä ja on aika ohuesta pellistä tehty.


No, miten nyt sitten korjaat tällaisia ilman että teet koko katon uusiks ja vaihdat kaiken ja rahaa menee?! Kekkasin!  Vessasessio oli auttanut!

Tällä tavalla!




 Tein tällaiset puiset "kiskot" jotka olen niistä kakksonelostuista tehnyt. Tuo on se "kakkos" pääyty nimenomaan jotka sahasin kolmen centin paksuiksi ja sitten siihen se kahden sentin ura. Nämä on sitten liimattu. Nykyään on kyllä kaikenlaisia rakennusliimoja ja silikoneja, huh huh! tosi vaikeata valita mikä siihen sopii ja on paras. Tällaisen sitten valitsin Bauhausista!
 
 
Kaksi ensimmäistä vastakkaiset tuet on nyt tuettu ja vielä on kolme paria jäljellä. Tein myös lattaraudasta tukiraudan ylös ja porasin ruuveille reiät koko höskän läpi. Tässä nyt tämä alku!
 

2 kommenttia: